Рулетот е икона за коцкање и кралица на игри ширум светот. До денес, влегувајќи во казино, можеме да го слушнеме звукот на топката што фрла, која потоа спаѓа во одредено поле на тркалото за вртење, давајќи им радост на победниците и стискајќи ги последните солзи и пари од паричниците на губитниците.онлајн рулет на казино

Историја на рулет

рулет е една од најстарите игри со коцкање. Првата верзија е креирана во 1645. Беше само рулет. Тука треба да се споменат два вида рулет - европски и американски системи. Американската верзија е измислена во 19 век (откако во 1842 беше додаден дополнителен 0 во рулет и системот беше наречен Европски рулет).

Како е различна европската верзија од американската верзија? Во американскиот рулет, играчите и казиното имаат на располагање уште едно поле - додадено е полето 00. Ова е поврзано со многу бонуси и правила, благодарение на што можеме да ја зголемиме победата или да го зголемиме поразот. Специјалистите за рулет, сепак, велат дека американската верзија е многу потешка и е креирана само за да се обезбеди касино пред спектакуларните победи на играчите. Веројатност за победа со дополнително поле и правила Американски рулет е многу помал отколку со европскиот систем - оттука и вешти играчи кои сметаат само на големи пари се потпреме кон европскиот рулет (што, патем, во 1842 исто така беше создадено со цел да ги заштити коцкарските куќи, т.е. казина, од победа).

Како изгледа играта?
Играчите стојат на голема маса со бројки и големо тркало. Кога остануваат прифатените облози (облогот го прифаќа дилерот, кој исто така е одговорен за ставање на тркалото во движење), дилерот започнува да работи. Прво, тркалото се врти за да остави мала топка да влезе во неа по некое време. Топката се ротира во спротивна насока на тркалото, а потоа, заедно со турнирот за ослободување, спаѓа во едно од многу полиња. Полињата претставуваат броеви и бои. Играчот може да се обложи во опсег на број, точен број (многу ризично) или боја. Тоа се боите кои најчесто ги избираат играчите - на крајот на краиштата, имаме сооднос 50: 50. Единствената девијација е ждрепката 0, кога садот е зачуван од казиното до следната рунда.

Трикови на рулет
Постојат многу системи за игра со рулет. Најпопуларните нарачки за инвестирање мали суми и систематско удвојување на облогот, обложување на само една боја. Други стратегии бараат да се обложувате само на одреден опсег на броеви. Ова работи, но бара играчот постојано да ја координира играта. Една грешка е доволна за да изгубите значителна сума.